Reincorporació dels treballadors després de l’ERTO

erto2covid

Atès que al final del període de consultes la seva empresa va comunicar als treballadors les dates d’inici i fi de l’ERTO, els afectats s’haurien de reincorporar al final de l’ERTO sense més perquè ja coneixen la data de reingrés, igual que s’esdevé quan finalitza qualsevol altra suspensió del contracte. No obstant això, com que l’ERTO haurà durat mesos, és recomanable que els comuniqui per escrit la seva obligació de reincorporar-se l’endemà de la finalització de l’ERTO.


Si va tramitar un ERTO per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, la data de finalització de la mesura serà la que va pactar en el seu moment amb els representants dels treballadors (en el període de consultes). A aquest efecte:

  • Si arribada aquesta data la seva empresa continua travessant dificultats, fins al 31 de maig pot pactar una pròrroga de l’ERTO amb els representants dels treballadors. Per a això, reuneixi-s’hi i arribi a un acord en un període de consultes.

A partir de l’1 de juny no serà possible prorrogar la vigència d’un ERTO per causes objectives, per la qual cosa s’haurà d’iniciar tot el procediment per tramitar-ne un de nou si es vol seguir amb aquesta mesura (tret que el Govern prorrogui la possibilitat d’allargar un ERTO pactant-lo amb els representants dels treballadors més enllà del 31 de maig).

  • Si després de l’ERTO la seva empresa s’ha recuperat, podrà donar per acabada aquesta mesura. En aquest cas, els seus empleats estaran obligats a reincorporar-se en les mateixes condicions que tenien abans.

Atès que al final del període de consultes la seva empresa va comunicar als treballadors les dates d’inici i finalització de l’ERTO, els afectats s’haurien de reincorporar al final de l’ERTO sense més perquè ja coneixen la data de reingrés, com succeeix quan finalitza qualsevol altra suspensió del contracte, com una IT.  No obstant això, com que l’ERTO haurà durat mesos, és recomanable que els comuniqui per escrit la seva obligació de reincorporar-se l’endemà de la finalització de l’ERTO. A aquest efecte:

  • Si reitera aquesta obligació de reincorporar-se i un treballador no es presenta al seu lloc de treball, vostè podrà requerir-li perquè justifiqui aquestes absències i podrà sancionar-lo si no ho fa.
  • Si l’afectat segueix sense presentar-se, podrà acomiadar-lo per les absències no justificades. A més, haurà acreditat que la seva empresa ha actuat de bona fe perquè haurà remès diverses comunicacions prèvies instant la reincorporació.

Newsletter

Subscriu-te per rebre les nostres últimes actualitzacions a la teva safata d’entrada!

ELS MÉS DESTACATS