Carta a l’any 2024: Què podem esperar d’aquest nou any?

/
19 gener 2024
Jordi Plana 2

Benvolguts,

Tot indica que aquest any serà marcat per la tensió.

A nivell internacional, tanquem l’any 2023 amb conflictes alarmants, víctimes innocents i el risc d’augmentar els afectats. Els escassos recursos disponibles es destinen cada vegada més a destruir l’adversari en lloc de buscar el diàleg i acords per al benestar mutu.

El canvi climàtic exigeix modificar els hàbits de vida de moltes persones, la qual cosa comporta inestabilitat i angoixes. Les eleccions en països que representen més de la meitat de la població auguren disputes dialèctiques i crispació que afectaran l’ànim de les persones. Les desigualtats socials i els moviments migratoris repercuteixen en la inestabilitat de la societat en general.

A nivell d’Espanya, les disputes territorials per imposar cadascú el seu model d’estat poden dur a un major desprestigi de la classe dirigent,  incapaç de dialogar per trobar una millor solució.

A Catalunya, la paràlisi dels darrers deu anys passarà factura, no només en educació, sinó també en altres fonaments de les estructures de la societat.

Davant d’això, existeixen oportunitats que, si sabem aprofitar, poden iniciar un període de millores en tots els aspectes:

  • Aprofitar l’ecosistema innovador i de startups per involucrar als joves en aquest creixement.
  • Aprofitar que els diners tenen un preu, amb interessos del 4% avui dia, per valorar l’estalvi i permetre que la gent gran visqui una vellesa més digna.
  • Aprofitar els avenços mèdics perquè la qualitat de vida de la gent sigui millor, evitant allargar artificialment una  vida feixuga.
  • Aprofitar l’arribada de persones de tercers països per enriquir la multiculturalitat i la integració en la societat que els acull.
  • Aprofitar la innovació tecnològica i la intel·ligència artificial per millorar la qualitat de vida de les persones.
  • Aprofitar el creixement per reduir les desigualtats socials.
  • Aprofitar per cuidar el nostre planeta.

 

En aquest context desafiant, confiem que, amb esforç i col·laboració, puguem construir un futur més prometedor. Junts, podem convertir les adversitats en oportunitats per al progrés i el benestar de tots.

 

Ben cordialment,

 

Jordi Plana

Newsletter

Subscriu-te per rebre les nostres últimes actualitzacions a la teva safata d’entrada!

ELS MÉS DESTACATS