Carta a 2023

Foto Jordi Plana

Benvolguts amics i amigues,

Esperem que aquest any 2023 comenci de la millor manera per a tots vosaltres.

Les previsions indiquen que a nivell mundial, hi haurà un creixement menor al que s’ha registrat l’any anterior, però, a la fi, seguirem parlant de creixement. Hi ha el risc que en algunes regions hi hagin incerteses a causa de factors com la pandèmia, el preu de l’energia i els conflictes bèl·lics.

A nivell d’Espanya, també es produirà un creixement encara que a un ritme més moderat que l’any que deixem. Els riscos es centraran en el tipus d’interès que afectaran al deute espanyol i al sector immobiliari, així com el fet que el 2023 serà un any d’eleccions. I també en un augment de la tributació.

A nivell de Catalunya, l’economia continuarà creixent gràcies a la recuperació del turisme i l’industria manufacturera. Les empreses petites i mitjanes seguiran pendents de la pandèmia, tipus d’interès i inflació, i segons en el sector que operin, poden tenir més oportunitats de creixement. La digitalització i l’eficiència operativa seran claus en aquest any.

En quant als empresaris individuals, a més a més de les incerteses com a totes la resta d’empreses, s’hauran d’enfrontar al canvi de regulació en les quotes dels autònoms que aquest any s’implanta augmentant progressivament el seu cost en vuit anys.

I en quant als sèniors (+55 anys), fer esforços per no perdre el tren de la digitalització i la Intel·ligència Artificial, i planificant ordenadament la seva jubilació.

Nosaltres, seguirem publicant setmana rere setmana, els articles que creiem interessants per ajudar i orientar com plantejar millor els reptes que el futur ens vagi fent aparèixer.

Rebeu una cordial salutació.

Jordi Plana

Newsletter

Subscriu-te per rebre les nostres últimes actualitzacions a la teva safata d’entrada!

ELS MÉS DESTACATS