5 consells per a fer que la meva empresa sigui sostenible

Sostenibilitat empresarial

Què fer per a aconseguir la sostenibilitat empresarial? 5 bones pràctiques

La sostenibilitat empresarial fa referència a les activitats i accions del dia a dia tenint en compte criteris socials, econòmics i ecològics que assegurin la continuïtat i l’èxit del negoci. A continuació, et deixem algunes pràctiques i claus que dur a terme en la teva companyia per a aconseguir-la:

1. Utilitza els recursos pròxims.

Utilitza els avantatges i els recursos propis del territori en el qual es desenvolupa l’activitat de la companyia, fer costat a proveïdors locals i comprar en comerços que no hagin de realitzar grans desplaçaments per a proveir a la teva empresa.

Ja siguin productes per a l’oficina, targetes de visita, mobiliari o fins al servei d’àpats per a una reunió o un esmorzar de negocis, procura que siguin el més propers possibles.

Tenir pautes clares que descriguin el que es pot adquirir i el que no, ajudarà al fet que les compres estiguin alineades amb els valors sostenibles de l’empresa.

Recolzar al proveïdor local és una forma important de mantenir els diners en circulació dins d’una economia local.

2. Practica la regla de les 3Rs: reduir, reciclar i reutilitzar.

Ets conscient de la quantitat de residus que es generen en l’oficina? Quilos de paper, dotzenes de cartutxos de tòner, ampolles de plàstic que es tiren diàriament…

Per a dur a terme això, és important que les empreses busquin reduir l’entrada d’elements i reutilitzar aquells que ja han entrat alguna vegada en l’economia empresarial.

Impulsa bones pràctiques sostenibles en el dia a dia dels professionals de la teva companyia. Tot detall suma. Des de col·locar papereres de reciclatge, fins a facilitar ampolles o utensilis reutilitzables.

Aquesta idea afavoreix la cura del planeta i millora l’economia corporativa.

3. Sensibilitza als empleats amb la cura del medi ambient.

A més de posar en marxa pràctiques en el dia a dia dels empleats, podem aplicar la sostenibilitat en la cultura empresarial mitjançant campanyes de sensibilització als professionals.

Aquí pot prendre gran paper la comunicació interna o la formació sobre sostenibilitat. Organitzar un taller, un seminari o un esmorzar de treball on un ponent els orienti en temes relacionats amb la sostenibilitat pot ser una bona manera d’introduir el tema en l’equip.

4. Gestió correcta i estalvi dels recursos.

Aplica polítiques de reutilització de recursos o reducció de les quantitats generades. Incentiva petites accions que redueixin el consum energètic: apagar els equips i les llums quan estiguin fora d’ús, ajust de la temperatura, aprofitar la llum solar al màxim, buscar alternatives més eficients, o utilitzar sistemes d’energia renovable.

El major consum d’energia ve per l’ús de la llum, la calefacció i l’aire condicionat. Si en la teva oficina no és possible il·luminar els espais amb llum natural, que seria lo ideal, hi ha alguns petits gestos que poden ajudar a reduir la despesa:

  • Apagar les llums en llocs de pas, passadissos o sales comunes.
  • En retirar-se d’una reunió comprovar que el projector i les llums estan apagades.
  • Reemplaçar les bombetes comuns per leds o de baix consum.
  • Apagar la pantalla de l’ordinador quan no estiguem enfront d’ell o en els minuts de descans.
  • Habilitar el mode de suspensió en altres equips electrònics.
  • Mantenir una temperatura de 24 graus a l’hivern i 20 graus a l’estiu.
  • Instal·lar panells solars.

5. Prioritzar les eines digitals.

Si vols aconseguir una empresa sostenible, hauries de reduir al màxim el consum de paper i fer ús de les eines digitals que tenim disponibles avui dia.

Digitalitzar documents es tradueix en un estalvi considerable d’emmagatzematge físic i permet compartir de manera més àgil documentació amb l’equip.

I quan sigui necessari documentació física utilitza paper reciclat, d’aquesta manera podem evitar que es perdin molts litres d’aigua.

Beneficis d’activar un pla sostenible

La sostenibilitat és el futur. Així que, les empreses sostenibles seran les empreses del futur.

Cada vegada més, la societat està conscienciada amb la necessitat de protegir el lloc en el qual vivim, per la qual cosa les organitzacions haurien de caminar en la mateixa direcció.

•           Implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

En 2022, es va proclamar el Pacte Mundial de les Nacions Unides, en el qual es van proposar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el que Espanya es va comprometre a materialitzar-los a través de l’Agenda 2030.

Per aquest motiu, tenim l’obligació de treballar per a aconseguir-los.

•           Construeix una marca amb valors

El consumidor d’avui dia no només valora un bon producte o servei a l’hora de prendre la seva decisió de compra. Va més enllà. Tenen en compte els valors de la companyia i el compromís d’aquesta amb el planeta.

Per tant, a més de cuidar el planeta, aconseguir millors recursos i reduir despeses, la sostenibilitat empresarial beneficiarà a la imatge de marca de la teva organització i millorarà la seva reputació.

Newsletter

Subscriu-te per rebre les nostres últimes actualitzacions a la teva safata d’entrada!

ELS MÉS DESTACATS